Robuuste interface met oog op de toekomst

Smart Robotics is een robot uitzendbureau. Zij verhuren arbeidskracht in de vorm van robotische oplossingen. Ze groeien snel en plaatsen vooral op fabrieksvloeren hun nieuwste creaties. De palletizer is een van de meest gebruikte robots, die zoals de naam al doet vermoeden, dozen op pallets stapelt.

De technologie achter de robots heeft altijd voorrang gekregen op de interactie tussen mens en machine, zonder robot natuurlijk ook geen interactie. Nu is de Palletizer echter in een stadium beland waarbij de communicatie met de gebruiker ook aandacht nodig heeft. Daarvoor heb ik een nieuwe user interface ontworpen, in combinatie met realistische 3D renders van de robot en haar onderdelen.

Smart Robotics remove vacuum Screen

Gemakkelijk in gebruik

De fabrieksmedewerkers die de robots vaak moeten bedienen zijn geen techneuten en hebben dus weinig tot geen ervaring met computersystemen. De interface is daarom zo ontworpen dat instructie simpel en duidelijk op het paneel wordt weergeven.

De interacties beperken de vrijheid van de gebruiker en zorgen er daardoor als bijkomend voordeel voor dat er geen belangrijke instellingen per ongeluk kunnen worden gewijzigd.

Duidelijke communicatie

Omdat de robots van Smart Robotics vaak in een productielijn staan in fabrieken is het essentieel dat ze betrouwbaar zijn en zo min mogelijk stil staan. Mocht het onverhoopt toch voorkomen dat de robot vast loopt dan worden errors en oplossingen nu duidelijk weergeven op het display, zodat er snel en vakkundig omgegaan kan worden met fouten en vastlopers.

Smart Robotics Error Screen